Rejseforsikring og det blå sygesikringskort

Det er vigtigere end nogensinde før, at købe en rejseforsikring når du skal afsted på ferie. Reglerne for den offentlige sygesikring har nemlig ændret sig, og det betyder, at du er dårligere stillet end før.

De nye regler

Fra den 1. august 2014 kan du ikke længere bruge det gule sygesikringskort i EU. Du skal nu have det blå sygesikringskort i stedet, og du kan bestille det hos Borgerservice i din kommune.

Ændringen betyder, at du er væsentligt dårligere stillet end du hidtil har været. Du er ikke længere dækket efter dansk lovgivning, hvis der skulle ske dig noget på din rejse, men derimod er du dækket efter lovgivningen i det land, hvor du opholder dig når uheldet er ude. Det betyder at hvis du er i et land med brugerbetaling på behandlinger på sygehuse og hos læger, vil du også skulle betale for din egen behandling på lige fod med den gældende lands statsborgere. Du er altså ikke længere dækket af det gule sygesikringskort!

Tilmed kan dine behandlingsmuligheder være begrænset til offentlige hospitaler og klinikker. Før i tiden var du med det gule sygesikringskort altid garanteret behandling på det nærmeste sted, offentligt eller privat. Vær opmærksom på at det ikke altid er muligt at finde et offentligt behandlingssted i ferieområder, og at det derfor kan blive en dyr affære at blive behandlet.

Husk rejseforsikring

Det anbefales derfor at man køber en rejseforsikring, som vil dække i tilfælde af at uheldet er ude. Det er ikke altid nok at stole på den forsikring, der hører til diverse kreditkort, da der er mange situationer hvor de ikke dækker. Hvis du for eksempel har et MasterCard med rejseforsikring, kræver det desuden, at du har købt størstedelen af rejsen med kortet før, at det dækker.

Tjek med dit eget forsikringsselskab og hør hvad de kan tilbyde, eller kontakt Gouda Rejseforsikring eller Europæiske Rejseforsikring, som specialiserer sig i denne type forsikring.