Flodkrydstogt

At være på flodkrydstogt er noget ganske særligt. Det er ikke som at være på de store krydstogtskibe på havet, men derimod en langt mere intim og afslappende ferieform. Man oplever en masse kultur og historie samtidig med, at der er god tid til at slappe af med et glas vin på dækket mens landskabet stille glider forbi.

Find flodkrydstogter her

Fordelen ved et flodkrydstogt er, at skibene lægger til helt inde i centrum af byerne, så det er nemt for gæsterne at gå direkte fra borde og ud til oplevelserne. Man pakker kun ud en gang, men oplever mange forskellige byer og landskaber undervejs. Og så er der ingen risiko for søsyge, hvis man har tendens til det!

Hvor kan man sejle hen?

Et oplagt sted til flodkrydstogter, er på Europas mange og legendariske floder. Du kan for eksempel sejle på Rhinen, Mosel, Donau eller på kanalerne i Tyskland, Holland og Belgien. Oplev mange forskellige landskaber, lige fra høje skrænter med vinmarker og klipper til vindmøller og marskland i Holland.

I Sverige har de en ganske særlig kanal, Göta Kanal, der går tværs over Sverige fra Göteborg til Söderköping ved Østersøen. Kanalen forbinder en masse søer og floder hen over det smukke svenske landskab, og man kommer igennem mange sluser undervejs. Kanalen blev oprindeligt bygget som transportvej i starten af 1800-tallet, men er i dag udelukkende en turistattraktion. Ikke desto mindre er det en helt speciel og meget smuk oplevelse at sejle på Göta Kanal.

Du kan også tage til mere eksotiske himmelstrøg og opleve østens mystik langs Mekongfloden, som løber gennem Sydøstasien. På en tur op eller ned af Mekongfloden, kommer man også forbi lande som Vietnam og Cambodja, som gemmer på en masse smukke oplevelser, såsom gamle templer, jungle og uberørte strande. Disse lande er endnu ikke blevet overrendt af turister, som for eksempel Thailand, og her kan man opleve et mere autentisk Sydøstasien. At sejle på flodkrydstogt her, er en optimal måde at opleve området på – nemt, sikkert og bekvemt.

Find inspiration og se forskellige flodkrydstogter her

To af de store operatører i på flodkrydstogtscenen er A-Rosa Cruises og Viking Cruises, som tilbyder flodkrydstogter i høj klasse og med fokus på luksus og kvalitet.

Her kan du få et indblik i Viking Cruises produkt

 

Og her A-Rosa Cruises